אמש אושרה בועדת העבודה והרווחה הצעת החוק המאפשרת שלילת היתרי העסקה של מהגרי עבודה ממעסיקים פוגעניים במיוחד – כאלו שהורשעו בעבירות סחר והעסקה בתנאי עבדות, או אף נחקרים בחשד כזה. קידום החוק הוא פרי עבודת הקודש של ח"כ מיכל רוזין אשר פועלת ללא לאות להגנה על מהגרי העבודה בפרט והעובדים השקופים במשק בכלל.
הכתב ניצן צבי כהן, שותף עקבי להפיכת העובדים השקופים לנראים ובועטים, מדווח על תוצאות הדיון בדבר ראשון. תגובת קו לעובד המורחבת כפי שמופיעה בכתבה:
"כבר ראינו מקרים שבהם מעסיק שעובדיו הוכרו כקרבנות סחר קיבל היתר להעסקת עובדים חדשים במקום אלו שהועברו למקלט. הצעת החוק הזאת מאפשרת שלילת היתר במקרים כאלה, ובמקרים שרק נפתחה חקירה". עם זאת, ציינו בקו לעובד כי הצעת החוק מנוסחת כסמכות שהרשות רשאית לעשות בה שימוש אך אינה מחויבת לעשות זאת. "לטעמנו, במקרים של עבירות חמורות – חובה לשלול היתרים ואין לתת יד לפרשנות מצמצמת של הכלי החשוב הזה" אמרו, "חשוב לומר שהכלי של שלילת היתר הוא כלי מאוד אפקטיבי ומאוד הגיוני. ההיתר הוא הטבה – פריבילגיה, זו אינה זכות קנויה". עוד ציינו כי על אף שבפועל, כבר כיום יש לממונה את הרשות לשלול היתרים – הכלי מופעל לעתים נדירות ביותר בלבד.
סעיף נוסף בהצעת החוק שהתייחסו אליו בקו לעובד, הוא הסעיף המתיר לשר העבודה והרווחה לקבוע דרכים מחייבות לתשלום שכרם של העובדים הזרים. הצעת החוק המקורית ביקשה לחייב את תשלום השכר לחשבון בנק בישראל, באופן שיאפשר יותר מעקב אחר סכומי הכסף המשולמים לעובדים למניעת תופעות של ניצול. בקו לעובד הבהירו שתשלום השכר במזומן, או חיובם של העובדים לפתוח חשבונות בנק משותפים עם מעסיקיהם – תופעות נפוצות כיום, הם פתח לניצול, שהצעת החוק המקורית עשויה הייתה לעצור.
לקריאת כתבתו של ניצן צבי כהן בדבר ראשון, "צריכים להגן על העובדים"